Köpa land och bygga i Rumänien?

Stefan Loå Finance & Fun Business

Jag lovade en kontakt att vidarebefordra info om markområden i Rumänien som kan köpas och förädlas. Han söker medfinansiering. Jag lägger upp det allra mest grundläggande här, och om du är intresserad kan du meddela mig.

Han ger flera exempel, som:
1. Utsökt markområde alldeles intill Svarta Havet, mycket nära populära Mamaia Resort. 1.250 kvm byggrätt (om jag förstått saken rätt), kan bygga 3 våningar (nyckelfärdiga flerbostadshus antar jag).
ROI beräknas till 300%.

2. Finns även landblock om 10.000 kvm tillgängliga till förvärv, där du betalar hälften av kostnaden, alltså 120.000 Euro.

Möjligheter att skapa någonting vackert i dessa områden, med andra ord.

Så, nu har jag hållit mitt ord.

Köpa ett privat litet smultronställe?
Om du älskar Rumänien och vill köpa ett privat litet smultronställe, så kan det vara läge nu. Låga huspriser i en Rumänsk ekonomi som börjat gå riktigt bra 3 senaste åren. Bankerna ger frikostiga låne- och beskattningsvillkor för småköp under 100.000 Euro, till extra låg ränta och handpenning, där enbart huset krävs som säkerhet. Om du dessutom kan hyra ut det i tillräckligt hög grad när du är borta, ja…

Hittade precis en annons om penthouse några meter från strandlinjen Svarta Havet, 60.000-90.000 Euro. (Jag har dock väldigt lite koll på detaljerna för Rumänien, du får undersöka mer noga.)

Stefan LoåKöpa land och bygga i Rumänien?